0499-395072 info@nbarchitecten.nl

Het mengen van grondstoffen in de food en non-food branche is een vak apart.

Van geur- en smaakstoffen worden poeders gemaakt voor thuis en restaurantgebruik. Onder andere enzymen worden gebruikt om zeeppoeders te produceren. Door strengere hygiënische eisen en prijsdruk is het noodzakelijk bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Reeds eerder ontwierp NBA de food-fabriek voor Kompak in Tilburg. Na de realisatie van dit super efficiënte meng-bedrijfsgebouw koos de Kompak-directie voor een verplaatsing van het oude Non-food mengbedrijf van Bavel naar Etten Leur.

De grote variëteit aan mengprocessen resulteerde in een reeks van meng-cellen, ieder met hun eigen, unieke eigenschappen. Deze verschillend gemaatvoerde cellen zijn om het centrale logistieke magazijn heen geplaatst. De producten worden volautomatisch, via loopbanden, naar de verdeel-robots getransporteerd. Dit volautomatische proces wordt via een ‘wokkel’ door de hoofdentree geleid. Niet alleen de bezoekende klant wordt verleid, maar tevens ontwikkelt het personeel een vorm van trots vanwege alle producten die voorbijkomen via de lopende banden.

De buitengevel symboliseert de corebusiness van het bedrijf: het mengen en verpakken van non-food producten. Een gescheurd stuk karton (wellicht als inzet, deze tekst niet opnemen) bracht de inspiratie voor de buitengevel. De specifieke gelaagdheid van karton, dunne laag, golvende laag, dunne laag, alsook de kleur van karton boden de oplossing voor het verpakken van de bijzondere plattegrond.

Een verticale trapeziumplaat (golvend) werd gebruikt als drager van de buitengevel. De teruggeplaatste beglazing symboliseert de onderste laag. De trapeziumplaat is afgewerkt met keramische leien in een reeks van kleuren en glansgraden. Dit symboliseert de vele mogelijkheden van de buitenzijde van een verpakking. Door zowel de hoog-hygiëne cellen (haccp) zo klein mogelijk te maken, maar ook grote delen van het logistieke proces te automatiseren, is het gebouw mogelijk geworden.

NBA, DIT ZIJN ONZE MENSEN

We weten dat onze kracht schuilt in de mensen die bij ons werken. We laten u graag zien wie dat zijn, en geven u de mogelijkheid persoonlijk kennis te maken. Naast onze vaste kern, hebben we ook nog een flexibele schil van jonge talenten - ca 3 tot 4 - welke bij ons in opleiding zijn. 

nicky frankHome NBA 37 joost haroldHome NBA 38Home NBA 42 hansmoniqueHome NBA 41Home NBA 39