0499-395072 info@nbarchitecten.nl

Nul-op-de-meter

Met de nieuwbouw van twee 5-laagse sociale huur appartementengebouwen maakt woningcorporatie ‘Thuis haar duurzame ambities meer dan waar. 48 woningen inclusief gemeenschappelijke ruimte en lift worden Nul op de Meter uitgevoerd.

Gebruikmakend van de Energie Prestatie Vergoeding wordt de schil maximaal geïsoleerd. Tegelijk worden de woningen voorzien van water-water warmtepomp en een warmteterugwin-installatie. De hoeveelheid elektrische energie die daarvoor nodig is, wordt opgewekt met matte all-black, dunne film PV-panelen. Deze worden niet alleen op het dak geplaatst, maar ook tegen de gevel.

NBA maakte deze woningen mogelijk door haar specifieke kennis over PV panelen en de techniek daarachter. Het plaatsen van PV-panelen op het zuiden is gebruikelijk. Tegenwoordig is het plaatsen op het oosten en westen heel goed mogelijk. Juist elektriciteit opwekken als we ‘thuis zijn, biedt de oplossingen voor de toekomst.

De nieuwste generatie dunne film panelen zijn er niet alleen in alle kleuren, maar ook in alle formaten. Door te kiezen voor de mat-zwarte panelen met RVS profielen wordt een link gelegd naar de geëlektrificeerde auto-industrie. De gebouwen worden een energiecentrales.

De benaming van dit complex geeft heel goed de importantie van deze voorbeeldgebouwen weer. Willem van Oranje, alias Willem de Zwijger is Vader des Vaderlands, stichter der Nederlanden. Jarenlange, stille diplomatie bracht de noordelijke provinciën bijeen. Dit bracht grote voorspoed aan de bewoners van wat later Nederland zou gaan heten.

En staan nu voor een zelfde opgave. Door anders naar het energieverbruik te kijken, verbeteren we niet alleen de bewoners, maar ook een beetje van de wereld waarin we leven.

NBA, DIT ZIJN ONZE MENSEN

We weten dat onze kracht schuilt in de mensen die bij ons werken. We laten u graag zien wie dat zijn, en geven u de mogelijkheid persoonlijk kennis te maken. Naast onze vaste kern, hebben we ook nog een flexibele schil van jonge talenten - ca 3 tot 4 - welke bij ons in opleiding zijn. 

nicky frankHome NBA 37 joost haroldHome NBA 38Home NBA 42 hansmoniqueHome NBA 41Home NBA 39