0499-395072 info@nbarchitecten.nl

 

Er is geen betere.

De markt van huishoudelijke apparaten staat al jaren onder prijsdruk. Miele produceert al sinds 1899 innovatieve producten van hoge kwaliteit. De oorspronkelijke Duitse slogan ‘Immer Besser’ werd vertaald naar ‘Er is geen betere’. Door deze continu kwaliteitsontwikkeling handhaaft Miele zich in de koppositie van de markt. Ze gebruikt een hele waardevolle marketingstrategie om haar producten bij de mensen thuis te krijgen.

Na jaren van brainstormen benaderde de directie van Miele Nederland NBA om het ontwerpproces te leiden voor de ombouw van de oude showroom met kantoor tot het Miele Inspirience Centre. Het resultaat is een waanzinnig complex waarin kwaliteit voorop staat. Een klimaatgevel, gecombineerd met automatische shutters zorgt niet alleen voor een prettig binnenklimaat, maar tevens voor een goede geluidwering van het gebouw, gelegen aan de A2. De verwarming en de koeling wordt verzorgd door een forse aardwarmtepomp-installatie.

Het oorspronkelijke gebouw had een aantal specifieke kenmerken in zich, welke elke interne aanpassing onmogelijk maakte. NBA doorbrak dit vaste patroon en stelde enkele ingrijpende bouwkundige aanpassingen voor waardoor ineens alles mogelijk was en het feitelijke ontwerpproces kon starten.

Voor de werknemers is het Nieuwe Werken geïntroduceerd. Open werkstructuren met diverse afsluitbare overlegplekken verbeterde de onderlinge communicatie en verhoogde de werksfeer. Een callcenter bracht de toch al bijzondere service naar een hoger niveau. Om Mieles marketingstrategie verbeterd te kunnen uitdragen, zijn naast een enorme inspirerende showroom een aantal bijzondere functies toegevoegd.

In twee Kooktheaters krijgt u als klant een culinaire uitleg over de Miele keukenapparaten. Het eten dat ondertussen wordt bereid, wordt uitgeserveerd. U proeft de kwaliteit van de keukenapparaten.

Aansluitend wordt u rondgeleid door de showroom waar u uw keus kunt maken. Na aanschaf van Miele kookapparatuur ontvangt een uitnodiging om zélf te komen koken. Onder leiding van een ervaren sterrrenkok leert u modern koken met uw nieuwe apparatuur. In dit Miele Culinary Institute ervaart u niet alleen hoe u gezonder en anders kunt koken, maar ondervind u direct de gemakken van aanvullende keukenapparaten zoals koel-, vries- en afwas-apparatuur. Het personeel heeft de beschikking over een bijzonder bedrijfsrestaurant. Medewerkers kunnen elke dag genieten van gezond eten, bereidt met de bijzondere Miele technieken.

Alle restaurant-functies zijn gelegen aan de buitenzijde van het gebouw. Van begin tot het eind wordt u verleid door koken, eten en sociale interactie. U raakt geïnspireerd tot het doen van de juiste aankopen. Alle bovengenoemde functies kennen verschillende logistieke processen. Deze laten zich moeilijk mengen. Hygiënische HACCP routes lopen gescheiden van bezoekersroutes. NBA heeft laten zien dat juist door het oplossen van de logistieke knooppunten, ruimte ontstond voor een reeks van fraaie deelontwerpen. Het witte, schone exterieur refereert in combinatie met de grote glaspartijen en fontijnen aan de unieke waskracht van Mieles afwas- en wasautomatomaten.

Het gastvrije en innovatieve interieur verleidt de bezoeker tot een verdieping in de keukenapparatuur. NBA maakt mogelijk.

NBA, DIT ZIJN ONZE MENSEN

We weten dat onze kracht schuilt in de mensen die bij ons werken. We laten u graag zien wie dat zijn, en geven u de mogelijkheid persoonlijk kennis te maken. Naast onze vaste kern, hebben we ook nog een flexibele schil van jonge talenten - ca 3 tot 4 - welke bij ons in opleiding zijn. 

nicky frankHome NBA 37 joost haroldHome NBA 38Home NBA 42 hansmoniqueHome NBA 41Home NBA 39