WE DENKEN VOORUIT

De architect van de toekomst denkt vooruit, ontwerpt op het klimaat en stelt hoge eisen aan de integrale kwaliteit van het gebouw. Hierbij denken wij in ecosystemen welke dynamisch en adaptief zijn en reageren op de veranderingen van de toekomst. Tegelijkertijd prikkelt onze architectuur de zintuigen van de gebruiker welke centraal staat in elke ontwerpopgave. De wil om iets te creëren dat veel verder gaat dan men ooit had kunnen bedenken. Dit alles resulteert in functionele, toekomstbestendige, prachtige gebouwen.

WE ZIJN NET MENSEN

Architecten. We staan te boek als een raar volkje. Maar eigenlijk zijn we maar hele gewone mensen en best nuchter bovendien. We doen waar we goed in zijn en doen wat we zeggen. We weten dat onze kracht schuilt in de mensen die bij ons werken. We laten u graag zien wie dat zijn, en geven u de mogelijkheid persoonlijk kennis te maken.

NICKY KOUWENBERG
ARCHITECT / INTERIEUR ARCHITECT / PARTNER

Met hard werken en de wil om te ontdekken jaagt Nicky zijn dromen achterna. Haalt zijn inspiratie uit de wereld om zich heen en weet dit daadkrachtig om te zetten naar vernieuwende concepten en ontwerpen. Het verhaal achter de plek intrigeert hem, hij zoekt in elke opgave naar diepgang en gelaagdheid. Deze intrinsieke ontdekkingstocht is ingebed in zijn creatieve opleidingspad; van Sint-Lucas, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, naar de MAHKU (UK) en vervolgens de Academie van Bouwkunst te Tilburg. Is met lof afgestudeerd architect, genomineerd voor de Nederlandse Archiprix 2017 en finalist voor de Internationale Archiprix 2019. Geeft daarnaast ontwerpstudio’s op de Academie van Bouwkunst, en begeleid afstudeerprojecten van architectuur studenten. Hij houdt ervan om de opdrachtgever uit te dagen en het maximale uit elke opgave te halen. Waardeert vooral de breedte van het vak en de raakvlakken met andere vakgebieden en is ervan overtuigd dat je nooit uitgeleerd bent.

HANS VAN HOUTUM
ARCHITECT / PARTNER

Een echte architect. Gewapend met ruime ervaring als architect in zeer grote complexe projecten, een schetsrol en markers maakt hij dromen werkelijkheid. Hij heeft vanuit een bouwkundige achtergrond zijn opzichtersdiploma gehaald en heeft uiteindelijk via de bouwplaats een weg gevonden tot architect in de grotere architectenbureaus van Nederland. Is architect geworden via de Academie van Bouwkunst en heeft zo een praktische maar ook zeer creatieve kijk op ons vak. Hans is gezond eigenwijs en flegmatisch, maar weet zich – als het echt ergens over gaat –vol overgave vast te bijten en laat vervolgens maar moeilijk los. Wil het verschil maken en omschrijft architectuur dan ook als een dienstbaar beroep; bedoeld om mensen enthousiast te krijgen en blij te maken.

HAROLD VAN DE VEN
ARCHITECT / PARTNER

Een 2.02 meter lange bevlogen waterval aan woorden met een overvloed aan energie. Is als innovator geboren en is altijd gefascineerd geweest door systemen in de bouw. Heeft tijdens zijn studie aan de Technische Universiteit zijn eigen bureau opgericht en is nooit meer geweken. Heeft affiniteit met bouwtechniek en is altijd opzoek naar de maakbaarheid van het geheel. Een gevoelsmens met het hart op de tong. Vindt dat architectuur draait om het maken en wat mensen ermee doen. Een kwestie van luisteren, doorvragen, stof tot nadenken geven en zo achterhalen wat de vraag is achter de vraag. Harold is bezig met de toekomst en onderzoekt nieuwe technieken, materialen en energiesystemen. Hij verstaat de kunst van het integreren van nieuwe technologie in lopende projecten.

Antoine Walraven

“Bij NBA staat de mens als vertrekpunt centraal”

“Bij NBA staat de behoefte van de klant centraal. De mens als vertrekpunt, dat spreekt mij aan! Daarnaast krijg ik energie van hun enthousiaste aanpak. Ze zijn bezig met projecten waar ze blij van worden. Dat werkt bij mij aanstekelijk. Samen werken en bouwen aan inspirerende projecten!”

Gerald van Kessel

“Ze behandelen opdrachtgevers zoals ze zelf behandeld willen worden”

“De relatie die NBA heeft met haar opdrachtgevers is gericht op de lange termijn en zij behandelen hen zoals ze zelf ook behandeld willen worden.”

PIM RONGEN

“De oplossingen waarmee ze komen zijn steeds vanuit, en echt vóór de gebruiker ontwikkeld”

“NBA weet het beste in ieder mens naar boven te halen. De ideeën en oplossingen waar ze mee komen zijn immer pragmatisch en steeds vanuit, en echt vóór de gebruiker ontwikkeld. Of het nu een bescheiden project met onmogelijke deadline, of een titanenklus met veel disciplines is, ze weten steeds weer een team om zich heen te enthousiasmeren, en dat gaat vaak verder dan het project alleen. Dit maakt het iedere keer weer een groot plezier met ze te werken.”

MARIKE VAN SEETERS

“NBA is voor mij: creatief, kundig, betrokken en samen bouwen”

“Als ik aan NBA denk, denk ik aan: creatief, kundig, herkenbaar, betrokken, Koos, HomePlan-snoepbak, samen bouwen en uiteraard HomePlan-ambassadeurs van het eerste uur!”

SHELLY VAN GOGH

“NBA heeft me laten inzien dat architectuur meer is dan mooie gebouwen ontwerpen”

“Mijn stage bij NBA – tijdens mijn opleiding HBO Bouwkunde op Avans Hogeschool Tilburg – was voor mij een erg leerzame periode. Ik heb mogen leren dat architectuur meer is dan mooie woningen en gebouwen ontwerpen die technisch goed bedacht zijn. Als architect heb je namelijk een bepaalde verantwoordelijkheid aan de rest van de wereld. Bij NBA uit dit zich in het steunen van goede doelen, het opleiden van studenten en duurzaam ontwerpen. Ik beschrijf NBA als: energiek, creatief en bewust van de wereld om zich heen.”

RALF KLOP

“Ze gaan echt voor duurzaamheid, met realisme en altijd de klant centraal”

“Ik heb NBA ervaren als zeer loyaal, kundig en vol passie. Zij gaan echt voor duurzaamheid, met realisme en altijd de klant centraal. Met impact, zeker voor Best!”

TON TIMMERMAN

NBA toont grote betrokkenheid en weet anderen te inspireren”

“Wanneer ik aan NBA denk, dan …

… denk ik aan Hans van Houtum, die door zijn betrokkenheid bij projecten die we samen hebben gerealiseerd een steun, een adviseur, maar ook inspirator was.

… denk ik aan Harold van de Ven, als een man die betrokkenheid uitstraalt met alles wat hij onderneemt. Niet hij, maar het project stond centraal, waarbij de inzet anderen inspireerde om tot een hoogte te stijgen, die zorgde voor realisatie van projecten. In het bijzonder het centrum van Best, wat dankzij NBA is gerealiseerd, ondanks de tegenwerking van vele kanten.”

YVAR MONASH

“De combinatie van creativiteit, technische kennis en passie heeft tot een supermooi resultaat geleid”

“Met NBA haalden wij een eerlijke, betrouwbare en creatieve partner binnen om ons bouwproject een unieke uitvoering te geven. De combinatie van creativiteit, technische kennis en passie voor ons project heeft tot een supermooi resultaat geleid.”

MATTHIEU VAN DER KRUIJS

Met ZIEL & ZALIGHEID, in de meest letterlijke zin, hebben de Best(se) Architecten ons WOONGENOT verschaft! Ook de ‘ZAKELIJKE’ omgeving is hun toevertrouwd; met name de o zo belangrijke BELEVING krijgt ’n EXTRA DIMENSIE!